top of page

Ryklame får deg opp i luften!

Oppdatert: 7. feb. 2023

Altså, både bokstavelig og metaforisk talt! Det er noe helt spesielt med foto og video fra luften, det er nettopp derfor vi har anskaffet oss droneutstyr, pilotsertifisering og operatørgodkjennelse.


Drone er et ubemannet luftfartøy som kan kontrolleres med fjernstyring eller fly autonomt ved hjelp av programvare, sensorer og GPS. Droner har vært i bruk i lang tid, hovedsaklig i militære sammenhenger, helt til et selskap ved navn DJI lanserte modellen Phantom i 2013 for private, sivile kunder.


Den dronen bare måtte jeg ha, selvom vi var i ultra-sparemodus før bryllup og bolig. Med verdens mest forståelsesfulle partner i bakspeilet, reiste jeg land og strand, høyt og lavt og filmet meg svimmel fra luften. Det var en sensasjon! Den gang var det fritt frem, myndighetene var veldig usikre på regulering og lovverk rundt bruk av drone. Det tok imidlertid ikke så fryktelig lang tid før dronen ble mer og mer regulert, og det med god grunn! De siste årene har media vist oss baksidene og farene ved fri bruk av drone, for eksempel ved brudd på personvern, fysisk skade, kompliserte forsikringssaker og så videre. Vi har gjennomført kurs og sertifisering hos Luftfartstilsynet som gjør oss til godkjent droneoperatør og sertifisert pilot. Dette åpner for flere nye muligheter markedsmessig!Hva kan man gjøre med en drone?

I dag er det nesten ingen begrensning på hva man kan gjøre med en drone, alt fra kartlegging av et steinbrudd, inspeksjon av strømmaster, transport av varer, vanning og måling av drenering i landbruk, brannslukking - til og med redningsaksjoner! Selv om du sikkert har fått en nyoppdaget interesse for naturprogrammer på grunn av dronefoto er den mest vanlige bruken av drone til fotografi og video i reklamesammenheng.


Bruke drone i markedsføring

Du skjønner at boligen har høy standard når Finn-annonsen har dronefoto. Det er noe helt spesielt, uforklaring nærmest, som skjer når vi får et luft-foto. Når man i tillegg får en silkeglatt video som majestetisk presenterer objektet eller området fra luften blir man bare bergtatt!


Ryklame får deg i luften

Trenger du et fugleperspektiv til ditt neste prosjekt? Vi løser det for deg!
bottom of page