top of page

Tidenes beste Rennesøydag

Rennesøydagen 2023 har kommet til en strålende avslutning etter en helg fylt med glede, engasjement og samhold. Arrangørene, Lykkelig AS og Ryklame AS, er overveldet av de utrolig positive tilbakemeldingene og den enorme oppslutningen fra deltakere og besøkende gjennom hele helgen. Alle foto: Tor Vegard Tobiassen / Kulør

Arrangementet, som ble avholdt fra fredag 25. august til søndag 27. august, samlet over 4.000 besøkende fra både Rennesøy, Finnøy, Randaberg, Stavanger, med flere. Helgens begivenheter startet med en utsolgt åpningsfest på Meieriet, hvor latteren sto i taket etter både det lokale Revylaget “Amatøren” og Rune Bjergas show “Mellom bakkar og bjerga”. Det ble rekordstort oppmøte på markedsdagen i Vikevåg på lørdagen med livlig atmosfære, og en skikkelig gøy fest i ølteltet med påfølgende dans på Meieriet. Det ble også et vellykket familiearrangement i Prestvågen på søndag, med avslutning søndag kveld med Kulturkveld i Meieriet.


I forbindelse med Rennesøydagen, laget Ryklame en video for å vise frem bredden og dybden av hva øyene i kommunedelen betyr. Manus, drone, video og klipp er utført av Tom Egill Tobiassen i Ryklame. Videoen ble presentert under åpningsshowet og kort tid etter publisert i sosiale medier. Videoen fikk rask respons og har i skrivende stund nådd over 32.000 mennesker, 6 ganger innbyggertallet i kommunedelen. Se filmen her:Markedsdagen i Vikevåg, som var sentrum for mange av helgens aktiviteter, var fylt av hele 80 utstillere som representerte alt fra næringsliv og politikere, til lokale lag og foreninger. Bondelaget og Mastra Hestesport hadde med seg dyr, som var utrolig kjekt for både store og små. Fra scenen var det mye spennende på programmet, og for mange var høydepunktet da damene bak “Gjenbruk med snert” gikk catwalk med det fine utvalget klær som var kommet inn. Rennesøy Elektro og Pro West Elektro ble stolt utpekt som vinnere av årets stand, mens Christer Corneliussen ble hyllet som vinner av årets Mastrafjordpris.Årets tema, "Kjenn på fellesskapet", viste seg å resonnere hos deltakere, utstillere og besøkende. Mange besøkende uttrykte at følelsen av å være en del av noe større hadde tent en gnist i deres kjærlighet for fellesskapet og bygda. Dette ble også understreket av ordfører Kari Nessa Nordtun, som åpnet Rennesøydagen med de inspirerende ordene: "Rennesøy er verdens grønneste kommunedel."Både arrangørene og deltakerne er enige om at årets Rennesøydag var en unik opplevelse som brakte tilbake den varme følelsen av samarbeid og fellesskap i én stor kommunedel, samtidig som den skapte nye minner som vil bli verdsatt for alltid.


Se stort bildegalleri fra dagen: