top of page

Trenger en byggmester markedsføring?

For å svare på det helt åpenbare spørsmålet: Ja!

Dagens marked er i full sving, totalt annerledes fra hvordan det var for 5-10 år siden: Vi spør ikke lenger naboen hvem som bygget den flotte terassen deres, eller skiftet taket - vi søker heller på nett etter tjenester. Dette erfarte Sande Bygg fra Randaberg i tiden før pandemien. De hadde strålende leveranser og fornøyde kunder som aldri før, problemet var bare at strømmen av nye kunder stoppet mer og mer opp. De skjønte ikke hva som var galt.


Så gjorde de noe de aldri har angret på.

Jon Erik Sande arbeider med hus
Jon Erik Sande - 3. generasjon

I 3 generasjoner har Sande Bygg drevet med byggmesterfaget. Det er en familiebedrift som legger kvalitet i alt de gjør, dermed vasser de i fornøyde kunder. Kombinasjonen av lang erfaring og oppdaterte kunnskaper gjør at de både har kompetanse og gjennomføringsevne til å påta seg alle typer oppdrag. Byggmester Sande har lenge vært kjent på Randaberg hvor de arbeider ut i fra, men tar også oppdrag over hele Nord-Jæren. Familien er en sammensveiset og jordnær gjeng med glimt i øyet, kaffen er alltid klar til besøkende. De som kjenner dem vet at de er ekte og ærlige karer som elsker faget sitt.


Vi vet at vi må være på nett, men ikke hvordan! - Jon Erik Sande

Dette er ofte det vanskeligste steget: å innse at man ikke strekker til. Sande Bygg begynte over en lengre periode å merke noe veldig rart: kundene var fornøyde som aldri før, men henvendelsene minket betraktelig! Potensielle kunder hadde sluttet å ta kontakt på "gamle måten", altså gjennom rykte og anbefalinger, nå lette folk på nett. Det var bare et problem: Sande Bygg var ikke på nett. I dag er man ikke bare på nett for at nye kunder skal oppdage deg, men også for at de som har hørt om deg kan sjekke deg ut og etablere trygghet før en eventuell kontakt. Har du noen gang søkt på en bedrift eller et produkt for å bygge tillit til bedriften/produktet? Dette blir mer og mer vanlig, og dersom du søker på noe som ikke finnes, vil du mest sannsynlig begynne å tvile på tjenesten.

Vi kan lage hjem, ikke hjemmesider!
Visittkort til Sande Bygg
Visittkort med funksjon (målenhet i bunn)

Heldigvis for Sande Bygg var de fremtidsrettet nok til å ta grep, og det raskt. De kontaktet Ryklame med det enkle utgangspunktet: "Vi kan lage hjem til folk, men vi kan ikke lage hjemmesider". En annen utfordring selskaper i denne størrelsen ofte møter er kostnadene ved å bruke et markedsbyrå. Her er Ryklame veldig fornøyd med å kunne levere topp kvalitet profil, hjemmesider og tjenester til en utrolig bra pris.


Prosessen var også rask, med Alvilde på tekst og Tom Egill på web og grafisk fikk vi levert hjemmeside, hosting, visittkort og grafisk profil på veldig kort tid.

Mobil holdt i hånden som viser sandebygg.no
Hjemmeside som ser bra ut på mobil

Hjemmesiden har vært på nett en god stund nå og har gjennom enkle SEO (search engine optimalization) grep havnet på førstesiden til Google når du søker "byggmester randaberg" (psst! Dette blogginnlegget hjelper også Sande Bygg med å havne enda høyere på listen!) Sande Bygg forteller om en økt stolthet og identitet til selskapet gjennom disse enkle grepene. Det var spesielt kjekt da en helt fersk kunde sa "Jeg valgte dere da jeg så hjemmesiden, utrolig flott!". Ting tar tid, men det gikk faktisk overraskende fort fra lansering til de første henvendelsene begynte å tikke inn.

Trenger du markedskrefter? Gjør som Sande Bygg og bruk Ryklame for å løfte ditt Ry! Vi løfter ditt ry!

Tom Egill Tobiassen
Comments


bottom of page