top of page

Gjør din merkevare mer personlig: bruk videomarkedsføring!

Oppdatert: 2. aug. 2022

En ny rapport fra Wistia viser at mennesker i 2020 så video mer enn noen gang, mye grunnet pandemien. Dette gir mening, folk ble permittert og mistet jobbene sine som en følge av restriksjoner og vi fikk ikke lov å gå ut og benytte oss av kulturarrangementer. Dette førte til mer videotitting, enten det var på mobil, gjennom streamingtjenester, sosiale medier eller lineær TV. Det som er interessant med rapporten er at etter pandemien, når folk fikk jobbene sine tilbake, så folk enda mer på video.


Med så mye fokus på videomarkedsføring er det mange som tenker flere ting rundt innhold: Hvor lange bør videoene mine være? Hvordan lager jeg videoer som folk husker? Hvor bør jeg promotere videoene mine? Kort fortalt: Hva er den beste strategien for videomarkedsføring i 2022 og fremover? Under vil vi gi deg noen tips, triks og tanker rundt hva du kan gjøre for å være i tet på videomarkedsføring.


Er det noe pandemien har lært oss om måten folk mottar informasjon på, så er det at vi ønsker å bli underholdt på veldig mange forskjellige måter, helt ned på individnivå.


I dag ønsker forbrukere enkle løsninger for hvordan de konsumerer sitt favorittinnhold, og helst også på egne premisser. Hvis din merkevare ikke tilbyr det forbrukeren vil ha, mister du også en stor del av ditt potensielle publikum. Et eksempel fra eget liv: vi er to småbarnsfamilier på ferie i Danmark. På hytten finnes et nymoderne TV med over 40 kanaler. Etter lang tid med "skrolling" gjennom kanalene bestemte vi oss for å gi opp og heller logge på Netflix slik at vi kunne se på akkurat det vi selv ville.


I vår barndom nøyet vi oss med å se på hva enn som ble tilbudt oss gjennom lineær TV, i dag har vi valgmuligheten til å se hva enn vi vil. Er du en "lineær TV" eller er du det forbrukeren din vil ha?


Hva er optimal lengde på en markedsvideo?


Kort og godt er i de fleste tilfeller den sikre strategien - spesielt hvis selskapet ditt nylig har startet å bruke video som markedsføring. Den optimale lengden for en video er ett til tre minutter.


Hvis du er ny i "videoverden" vil veldig korte (under 30 sekund) videoer være en god start for å få en følelse av hva som resonnerer best hos ditt publikum. Forbrukere oversvømmes med videoer, og det er svært kritisk å lage meningsfullt innhold som kan konsumeres i løpet av få minutter. Høres det umulig ut? Vel, det er her din passion for ditt produkt spiller en viktig rolle. Korte videoer er flotte for å etablere en førstekontakt med forbrukeren, hvor du kan introdusere din merkevare og ditt produkt. Husk: du leverer følelser, drømmer og løsninger - IKKE funksjoner og spesifikasjoner.


Vi vet at tid, ressurser og kost er tre store barrierer for å starte med video. Løsningen her kan være å bruke en ekstern partner og starte med korte videoer. Korte videoer tar mindre tid å produsere, de er perfekte for å bruke på tvers av plattformer i tillegg til rimeligere å produsere.


En kort video bør være på mellom 30-60 sekunder. Samtidig som korte videoer er de mest populære, så er lengre videoer økende i popularitet. Dette er tydelig gjennom både YouTube, Facebook, Instagram Reels og TikTok. Flere og flere selskaper produserer egne serier, produktdemoer, kundehistorier og liknende.

Hva folk er villige til å se, henger sammen med hvor knyttet de er til merkevaren din. Ikke undervurder hvor mye tid noen vil bruke på deg.

Folk som ønsker å lære mer om bedriften eller produktet ditt, vil gjøre det gjennom videoinnhold i langformat, for eksempel et webinar.


Ja, kortere videoer er den mest utnyttede formen for video, men ikke rydd langformat helt av bordet.Hvilke SoMe-kanaler burde videoen din være på?


De fleste B2B-markedsførere har ofte ikke en video-først-tilnærming når det kommer til deres sosiale mediestrategi, man tenker gjerne at videomarkedsføring i SoMe stort sett er for forbrukere. Personlig tror jeg dette er feil konklusjon.Sosiale medier er det desidert største området for å dele markedsføringsvideoer og har også den absolutt største avkastningen. Å inkludere video i strategien for sosiale medier kan bringe merkevarens fortelling til live på måter som annet innhold ikke kan. Å tro at videomarkedsføring kun er for forbrukermarkedet (B2C) blir det samme som å tenke at alle på SoMe er arbeidsledige. Bak enhver profil sitter det påvirkere og beslutningstakere som kan fortelle, dele eller faktisk avgjøre i B2B markedet (bedriftsmarkedet).


Så, hvilke sosiale plattform(er) bør du bruke? Begynn med å identifisere forretnings- og markedsføringsmålene dine. Når du har satt disse målene, finner du strategien din ved å finne ut hvordan videoen du lager oppfylle disse målene. Dette vil bidra til å gi videostrategien din et rammeverk og bestemme hvilken sosiale mediekanal som kan fortelle historien din.


Selv om Instagram er den beste sosiale medieplattformen for ROI, engasjement og generering av potensielle kunder, betyr det ikke nødvendigvis at det er riktig for merkevaren din. Å finne ut hvilke sosiale plattformer du skal bruke avhenger av om merkevaren din er B2B eller B2C, og hvilken type video du vil lage.


Kundehistorier eller casestudier kan gjøre det veldig bra på en landingsside, mens bedriftskulturvideoer ville gjøre det best på LinkedIn.


For B2B er LinkedIn et flott sted å starte. Du kan gradvis inkludere andre plattformer i strategien for sosiale medier, men hvis du ikke engasjerer deg på LinkedIn kan du gå glipp av en stor mulighet.


Hvis du er B2C, bør du være på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du lære mer om de forskjellige sosiale mediene? Les vår guide her.


Lage videoer internt eller med et byrå?


Har jeg overbevist deg om at merkevaren din må begynne å bruke video? Hvis svaret er ja, lurer du kanskje på om du bør prøve å lage videoer selv eller leie et byrå.


I de fleste tilfeller vil jeg foreslå en deling. Noe produksjon kan nesten alle selskaper gjøre selv i dag. Da snakker vi om den enkle videoen som nesten ikke krever planlegging eller redigering. Typisk for dette er enkle videoer til f.eks Instagram Stories, små klipp fra kontoret, en høytidshilsen fra teamet eller en enkel konkurranse.


Hvis du vurderer å lage video internt, må du finne ut hvilke typer videoer og hvor mange du vil lage for virksomheten din.


Kanskje du vil ha en video som svarer på vanlige spørsmål (FAQ) eller "på kontoret" serier. Noe jeg personlig liker godt er videoer av kundene du møter, eller kunder som sender inn videoer av produktet ditt i bruk. Denne typen videoer trenger ikke alltid den proffe kvaliteten til en merkevareserie. Å lage videoer internt kan hjelpe deg med å spare penger og styrke teamet ditt til å engasjere seg. Og det er absolutt mange DIY-ressurser som hjelper deg med å lage videoer internt.


Du kan til og med ha ansatte som har videoerfaring og kan hjelpe til med å komme i gang.


De fleste selskaper bruker sine egne videoeksperter for å lage videoinnhold på ukentlig eller månedlig basis. Andre selskaper er avhengige av en blanding av talenter, og ber om frilanshjelp og videoproduksjonsbyråer for å fylle ut hullene.
I fremtiden kommer selskaper til å investere mer av tiden sin til å lage interne videoer – de fleste av disse videoene vil bli laget av ansatte som ikke er ansatt i hovedsak for videoproduksjon. Det kan være noen i designteamet ditt som lager en produktveiledning eller Daglig Leder som holder et webinar, dette vil stort sett komme fra bedrifter som utnytter interne ressurser for å lage videoinnholdet sitt. Det gode er at det finnes utallige videoredigeringsprogramvare som din bedrift kan bruke. Personlig bruker jeg Final Cut Pro, men det finnes langt enklere programvare for å komme i gang.


Vurderer du å lage mer internt videoinnhold? Sørg for at du har riktig mengde folk som hjelper til med videoinnholdet ditt. Selv om dette er avhengig av virksomheten din og hvor du er i videoreisen din, er det viktig at du har et solid internt team som kan håndtere mengden video du har tenkt å produsere.


"Hvordan lager jeg bedre videoer?"


De mest avgjørende faktorene for å lage en effektiv markedsføringsvideo er å

- effektivt promotere videoen din

- fange seernes oppmerksomhet i løpet av de første sekundene og

- holde videoene dine korte/konsise.


Alle vil at videoene deres skal lykkes – men hva publikum tar med seg fra videoinnholdet ditt er kanskje det viktigste.


La oss for eksempel si at videoen din får veldig få seere. Sett deg selv i forbrukernes sted og finn ut hvorfor de ikke engasjerte seg i videoen din. En god start kan være at videominiatyrbildet ditt ikke oppmuntrer folk til å klikke på videoen din. Miniatyrbildet ditt gir et førsteinntrykk av videoen din, så sørg for at du bruker den til å fortelle potensielle seere hva videoen din handler om.


Du må også nærme deg videoskaping slik en journalist skriver sin nyhetsartikkel - der den første linjen er hele kjernen i historien - i stedet for å nærme deg en video som en film. Det er ofte bedre å fortelle det forbrukerne trenger å vite på forhånd.


Plasser videoen din på uventede plasser!


Har du noen gang klikket på en lenke og havnet på en 404-feilside? Ofte havner man på en 404-side gjennom en ekstern aktør som linker til deg. Så for kunden din er dette muligens første gang de hører om deg. Det kan være frustrerende for forbrukeren å havne på en 404-side, de klikket jo på en link for å finne svar på et spørsmål - men bruk dette som en mulighet for merkevaren din. Å gjøre 404-sidene dine vennlige og hjelpsomme for å unngå å avskrekke potensielle kunder kan skape en god start for nye kunder. Du kan legge til videoer på disse sidene, samtidig som du hjelper seerne tilbake til hovedsiden og fremhever produktene dine på en ikke-påtrengende måte. Eller du kan gjøre som oss: gi dem en grunn til å følge deg på en spesifikk kanal.


E-postsignaturer er et annet flott sted å legge til videoer. Å legge til video i de ansattes e-postsignatur kan virkelig gjøre merkevaren din minneverdig og kan fange oppmerksomheten til nye kunder. En personlig tilpasset video som kobler dem til merkevaren din i en e-postsignatur kan bygge tillit og lojalitet.


Hva nå?


Når du har laget en video og føler deg trygg, har du kraften til å lage mer. Det viktigste å produsere er kort, autentisk, nisje- og relaterbart innhold. Hvorfor? Fordi denne typen innhold er det forbrukerne ønsker. Video hjelper til med å menneskeliggjøre merkevaren din og får forbrukerne til å føle at de kan relatere til deg.


Din merkevare må finne ut hvordan dere skal utdanne og underholde. Med så mange merker som konkurrerer om seernes oppmerksomhet, er det opp til deg å få folk til å komme tilbake til merkevaren din. Med den riktige videostrategien vil du kunne oppnå sterke, varige relasjoner med publikummet ditt.


Og har du noen spørsmål er Ryklame bare et klikk unna!
Σχόλια


bottom of page