top of page

Fikk frie tøyler av kunde, kjøpte 15 sekunder video på Manhattan

Oppdatert: 6. okt. 2023

I en tid hvor lokale kulturscener sliter med synlighet, har Revylaget Amatøren fra Rennesøy Kommunedel tatt et dristig skritt. De har inngått et spennende samarbeid med oss i Ryklame. Målet? Å selge ut billetter til deres siste forestilling før kulturscenen "Meieriet" legges ned for oppussing, og å skape en sterk identitet for Revyen.





En Jackpot for begge parter

Tom Egill i Ryklame beskriver samarbeidet som en "jackpot." Revylaget Amatøren, som består av 13 lokale "amatører," ønsket å skape en følelse av tilhørighet i lokalsamfunnet. "Vi stoler på deg" sa de til Tom Egill, som tok dette som en invitasjon til å tenke utenfor boksen og frie tøyler.



Fra lokale plakater til Times Square

Ryklame gikk all-in med en fargerik profil, plakater, sosiale medier-strategi, og en egen landingsside for Revyen. Men det som virkelig fanget oppmerksomheten var at Ryklame kjøpte 15 sekunder video på Times Square i New York. "En stor drøm å ta med en kunde der," sier Tom Egill. Manhattan og Times Square er verdens største reklameplakat, millioner av mennesker er innom og de aller største aktørene er der. "Noen mener at dette ikke gir mening, det er nettop derfor det gir mening" ler Tom Egill. Stuntet (som det jo er) ble vist som en overraskelse for Amatørene under en livesending. Se både video fra stuntet og kundes reaksjon lenger nede. Saken ble også plukket opp av Norges største mediehus for media- og kommunikasjonsbransjen Kampanje.com og lokalmedia. Tom Egill sier "noen lurer på hvorfor billettsalget gikk så bra? Jeg legger bare 2 og 2 sammen her."



Utklipp fra videoen til Ryklame



Utsolgt på rekordtid

Resultatet? Billettene til forestillingen ble utsolgt på under 48 timer. Bare i løpet av de første fem minuttene forsvant 200 billetter. Dette har ført til at en ekstraforestilling er satt opp, og allerede er nær halvparten av disse billettene solgt.


Hva nå?

Med premieren og revyhelgen 20. og 21. oktober rett rundt hjørnet, er det stor spenning knyttet til hvordan dette samarbeidet vil påvirke både Ryklame og Revylaget Amatøren i fremtiden. En ting er sikkert: dette har vært utrolig gøy fra dag 1.


Så, om du er en av de heldige som har sikret deg en billett, kan du forvente en forrykende forestilling. Og for de som fortsatt er skeptiske til Times Square-stuntet? Det er ingen "fake news"—Revylaget Amatøren har virkelig vært på Manhattan, det gir mening.



Her ser du reaksjonen til Amatøren under live-sendingen


bottom of page