top of page

Heia Korps!

Oppdatert: 26. jun. 2023

De er der ved alle de store anledningene. De spiller sent og tidlig. De står for takten, rytmen og festen i toget. Og de setter stemningen på våren. Hvem er de? Korpset så klart!

I mai, festmåneden over alle festmåneder, ble vi kontaktet om å lage en reklamefilm for korpsene på Rennesøy og Mosterøy. Formålet med videoen skulle være å vise frem korpsene, skape engasjement, og å inspirere nye rekrutter til musikklivet i området. Vi elsker videooppdrag, og enkelte i firmaet elsker også korps, derfor var denne oppgaven ikke vanskelig å takke ja til!


Det overordnede budskapet i videoen skulle være at å spille i korps er både gøy og fellesskapsbyggende. Dette ønsket vi å fange gjennom å filme korpsene når de spiller på flere forskjellige steder, og ved flere forskjellige anledninger. På denne måten kunne korpsmedlemmene vise frem sitt musikalske talent og engasjement i forskjellige situasjoner. Videoen ble filmet i 17. mai-toget, deretter på en konsert utenfor det lokale eldrehjemmet, og på toppen av Pilå i Vikevåg, noe som fanger musikkgleden og fellesskapet i korpsene.


Gjennom musikkopplevelsen oppfordrer korpsmedlemmene og de involverte i prosjektet til å bli en del av det unike korpsfellesskapet. Saskia Lutz, en av musikantene i korpset, sier i filmen: "Musikk gjør noe med deg, du kjenner det i hele kroppen. Det er noe som er gøy." Det er nettopp denne entusiasmen og gleden ved å spille i korps som videoen ønsker å formidle til seerne.


Korpsene selv var veldig involvert i utviklingen av videoen, noe vi alltid er glade i, fordi det formidler eierskapet og det ekte engasjementet korpset har gjennom filmen. Linda Saglien Svendsen, en av ildsjelene i korpset roser samarbeidet etter fullføringen og takker alle som har vært med på å bidra til filmen: “fra idé til formulering av søknad og gjennomføring, bra jobba!”


Vi i Ryklame er veldig takknemlige for alle de varierte og kjekke oppdragene vi får, og syns samarbeidet med korpset har vært skikkelig kjekt! Masse lykke til med rekrutteringen og heia korpsene!


Les mer om reklamefilmen hos Øyposten


Commentaires


bottom of page